GEOMANTI OG FENG SHUI

Geomanti i Europa tilsvarer den kinesisk Feng Shui. Begge kunnskaper baseres på erfaringer om Naturen og hennes krefter i forhold til mennesket. Å leve i harmoni med Naturen er det beste prinsipp for å OVERLEVE.

GEOMANTI er i en ny definisjon en «holistisk empirisk vitenskap». Geomanti prøver å forstå identiteten til et sted på en åndelig, mental og energetisk måte og derfor å vurdere det i en arkitektonisk, kunstleris eller landskapsbyggende planlegging.» Geomanti er den kunst, å lage bo-arealer i henhold til menneskehets skjeles behov i samsvar med lokaliteten.  – Alt det høres veldig teoretisk ut. – I praktisk liv kan man si: det er noen plass hvor man føler seg «automatisk» bra! Man vil ikke dra fra. Og det kan være en plass, som man føler som «uvennlig» – man vil ikke i den hele tatt være eller hvile. – Begge plasser eksisterer sånn. – Der er den «åndelig» følelse man har om plassen.

Samme kan kje hjemme, eller på kontor, eller hvor som helst. – Takk til Geomantien kan man gjør forandringer. – Sånn at det «uvennlig» sted kan være hyggeligere.

FENG SHUI betyr «vind (og) vann». Det er forbindelsen mellom himmel og Jord. Dette kunnskap er del av Taoisme. – Det er den eldgamle kinesiske praksis å plassere, bygge og arrangere rom for å oppnå harmoni med miljøet. Det vil si også å sterke sin egen posisjon.

Feng Shui baseres, som den kinesiske medisin, på de 5 elementer: vann-il-tre-jord-metall; Yin og Yang som representerer balansen mellom motsetter

Når disse deler er i harmoni kan man oppnå indre ro.

Da kan man se at praktisk begge læresetningene – den vestlige Geomanti, samt den kinesiske Feng shui har de samme oppgavene: man lengter etter et liv i harmoni med naturen.

Og dette gjelder fortsatt! Spesielt da hvor man bor eller/og man jobber/eller sitter i klassen er det kjempe viktig å føle seg «bra»: det kan være avslappet, fersk, trygget eller konsentrert på jobb/ studium. Det er mange, mange måter å gripe inn for å forbedre harmonien – og derfor har mer livsenergi og føle seg bra!

 

Takk til min utdanning kan jeg tilbyr å hjelpe: å forbedre huses energi, å skape et hyggelig og koselig sted i hagen. Å bidra at man føler seg mye bedre på kontoret.

«Mitt hjem er slottet mitt» (- my home is my castle) sa allerede engelsk – dette er fortsatt gyldig. Hjemme må man føle seg bra, får energi på nyt og har muligheten å slappe av. – På den samme måte speiles mange forskjellige livs emner på hus/leilighet. – Problemer kan oppstå bare fordi det er et «hinder» på hus/leiligheten, som kan elimineres eller korrigeres.

På jobben er vi en tredje del av livet vårt. Da er det kjempe viktig, at man føles bra, med energi og konsentrasjon; selvfølgelig er hele atmosfæren mellom personalet viktig å være vennlig. – En gang til er det takk til kunnskapen av begge, Geomanti og Feng Shui, som tilbyr muligheten å forbedre arbeidsplassen.

Her er flere eksempler:

1)       Hjemme – hus:

  1. En familie som bodde i en leilighet følte seg observert hver gang de var ut på balkongen. Rett foran balkongen var hjørnet av neste hus. Den familie følte hjørnets energi kommende til dem. – Med fargerike baller stoppet man disse forstyrrende energier.
  2. En familie hadde bodd i et hus i flere år. Allerede i en begynnelse følte de seg ikke avslappet. Damen som var spesielt sensitive hadde ofte mareritt eller følte ubehagelige energier i huset. Mannen begynte å føle seg syk og ønsket bare å leve i et annet sted. – På den ene siden hadde de alt de trengte, på den annen side var det ikke koselig hjemme. Vi fant at flere vannårer løp gjennom huset. I tillegg hadde på den plassen vært et militært sykehus mange år siden. – Energier av syke og døende folk var fortsatt der. Den familie ventet ikke lengere men flyttet ut.

2)       I en butikk:

Det var en kjent butikk med god kvalitet. Likevel var inntektene for lave i forhold til navn egenkjenningen og kvaliteten. – Nøyaktig i Bagua som symboliserer velstand og rikdom var et vindu. Som et resultat gikk penger utover. Ved hjelp av en krystallkule ble energien distribuert i rommet. På en senere tidspunkt var butikk sjefen helt lykkelig – handelen florerte!

3)       Kontoret:

To damer måtte sitte på samme skrivbordet, i mellom dem var datamaskiner. De var anspent, uvennlig til hverandre og hadde ingen lyst å komme seg til jobben.  – Vi fant plass til en liten Benjamin Ficus (gummi tre) samt et stykke rose kvarts. Flere måneder senere var begge damer gode venninner og var glade i jobben.

I hverdags liv er farge en viktig impuls til vår kropp. – Dette ser vi på «mat-lyst» – en tallerken som er hyggelig presentert med forskjellige farger fra mat hentes vår oppmerksomhet og appetitt. – Det samme gjelder for leilighet med å gi oss livsglede, men naturlig også for kledning. Når vi er ut i naturen er det et rikt fargespill med blomster, solen-skyggen, forskjellige grønn, blå av himmelen … Når det er november så føler mange at det er «mørkt og trist» – akkurat er det de farger som mangler. Da ser vi hvor viktig farger er i hverdags liv – ikke minst hjemme.

Former av møbler kan gi oss fred eller ufred. Det er så mange detaljer vi bør vurdere: hvilken form har møbler- er det skarpe kanter, er det mer snille runde former, er det et naturlig material (tre, metall, glass, naturlige vev for møbeltrekk), er de brukt eller ny kjøpt. -Hvilken dekorasjon ønsker man? Speil, bilder, planter, tepper.

I en samtale kan vi finne ut hva dere ønsker og hvordan vi kan gjør hjemme kjempe koselig. Ta kontakt med meg.