MEDITASJON SOM TERAPIFORM

HVA BETYR MEDITASJON:

Meditasjon er en tilstand, en opplevelse av å være til stede.

Det svirrer massevis av tanker rund i hjernen vår gjennom hverdagen. Ofte er det de samme vonde tankene igjen og igjen. De tar en stor del av energien vår, uten å klare å løse et bestemt problem eller finne løsningen på det. Det eneste som skjer er at vi bli tømt for motivasjon og ikke har styrke til å finne løsninger. Det kan føre til sykdom, depresjon, puste problemer, hjerteproblemer, mest ofte uten å kunne måles.

Ved hjelp av meditasjon konsentrer man seg om sin egen pust, i sin egen kropp. Man gir ingen styrke eller oppmerksomhet til de negative tankene. Med veiledning kan man oppnåen fantastisk tilstedeværelse hvor ingen ting «utenfor» har betydninglenger. Man har funnet frem til sitt ekte hjem.

 

HVILKE POSITIVE VIRKNINGER GIR MEDITASJONEN?

Tankerer energi. Når man roer ned negative, bekymrede tanker kan kroppen bruke denne energien til å øke immunforsvaret. Pusten går roligere og dypere. Hjerteslag harmoniseres. Det betyr også at alle organer kommer til en indre harmoni og rytme. Fordøyelse, nyrer, hormoner kan fungere mye bedre. Stresset kan forsvinne.

Etter kort tid føler man seg mye mer avslappet, mindre trøtt. Nye, oppbyggende tanker kan komme til overflaten og gi deg inspirasjon!

Det er en form av terapi som blir mer og mer viktig i våretravle liv.

 

KAN MAN BRUKE MEDITASJON PÅ EN SPESIELL MÅTE FOR Å LINDRE SMERTER?

Ja det kan man! Bare ved å roe seg ned og slippe taket i de vonde tankene, kan man få smertene til å bli mindre,eller forsvinne.

Vi er energi – som alt i hele universet er! Alt vi opplever eller har opplevd er energi. Den energien lagres i kroppen. Dette kan gjøre kjempe vondt! Våre opplevelser «bor» hos oss. Vi fremkaller en opplevd situasjon – og i det øyeblikket befinner vi oss rett i kjernen av den! En hyggelig familiefest, den første kyss, en spasertur langs stranden på sommeren; da ser vi alle farger, detaljer, lukter, vi husker noen setninger. Alt det positive er lagret. På den samme måte lagrer vi hendelser som var forferdelige, triste, farlige, dømmende, osv. Det er disse opplevelsene som skaper mønstrene i vår kropp som kan utløse smerter, angst eller uro.

MEDITASJON SOM DYPGÅENDE TERAPI:

Man kan også bruke en guidet meditasjon for å bearbeide og løsne opp i et gammelt problem eller traume som sitter i kroppen. Det betyr at vanskelige livssituasjoner er forankret i vår kropp, og gir seg vanligvis til uttrykk som mønstre. Så hvis en lignende situasjon oppstår på nytt, aktivererdetet triggerpunkt. Ved å behandle den første situasjonen og bearbeide denne, elimineres det negative mønsteret.

Detteer på en måte å lære å tilgi, øke sin toleranse og samtidigoppnå den høyeste form av kjærlighet som inneholder en utrolig kraft og kan gi forbausende resultater.